Най-после жената от Хюстън, която е задържана в продължение на месеци в Обединените арабски емирства (Дубай), е освободена и се прибира в САЩ

downtown 4045037 1280

 

В агенция за коли под наем жената е влязла в кавга със служителите. Онлайн прозвището й е „Нахалният шофьор на камион“. Обвиненията са за „викане“ срещу служител на агенцията, но не се уточнява какво точно е казано. Адвокатът на жената Р. Стърлинг съобщава, че тя е освободена, след като е платила 1360 долара на полицията в Дубай, за да изчисти забраната за пътуване. Р Стърлинг е част от групата Задържани в Дубай, която критикува някои закони в ОАЕ. Според Стърлинг служителят на агенцията за коли под наем също е „повишил тон“. Споровете, свързани с таксите на агенциите за коли под наем, често блокират чуждестранните туристи в ОАЕ.

Необходимо е да се знае, че в ОАЕ законите за регулиране на речта се различават от европейските и американските. Лица от всички националности в ОАЕ могат да бъдат задържани и обвинени, ако речта им е свързана с обидно съдържание. Публичната обида се наказва с до една година затвор и глоба от 5450 долара. Чуждестранните туристи често късно осъзнават, че опиянени пътници в транзит през ОАЕ, вдигане на среден пръст при спор за трафик, псувни на публично място могат да са следвани от задържане и обвинение.

Подобни статии