Спорове за най-популярната компютърна игра през 2023г.

ekranna snimka 2024 02 19 142338

 

Споровете за компютърните игри се движат в две посоки – най-популярната и най-слабата игра на годината. Игрите, които са пълни с бъгове, а също и тези, в които геймърите влизат в ролята на пасивен наблюдател, обикновено влизат в класацията за най-слаби игри. Според много геймъри например е Redfall е сред челните места за най-слаба игра.

Какъв е пътят към приза за най-добра игра на годината? Тя естествено трябва да се хареса на възможно най-широка аудитория. Геймърите, които се идентифицират като такива, трябва да дадат своя глас за играта.

Друг проблем в тези спорове е субективността при оценяването на нивото на графиката, общата поддръжка, потребителските коментари и оценки за играта. Трябва да се отчете и към кой жанр е ориентирана публиката през този период. Жанрът на тактическите игри е предпочитан от мнозина през 2023г. Геймърите оценяват добре игрите, в които са изправени пред трудни избори и необходимост от тактическо мислене. Колкото по-огромен и отворен е светът, който създават разработчиците, толкова по-добра е играта.

Много от компаниите работят върху доклади за грешки, отстраняване на бъговете на минали версии и прибавяне на нови линии от мисии. System Shock например актуализира класическата версия за съвременните геймъри. Diablo 4 има също дълга история (Diablo 3, Diablo 2). Началото на Diablo е поставено през 1996г. Подобрената версия е факт, който има плюсове и минуси при посрещането на играта, защото геймърите имат своите очаквания за нея и сами решават дали да дадат шанс на новата версия. Far Cry 4 пък предлага награда за най-добър играч.

Ето само малка част от игрите, които влизат в споровете за най-добра игра: Baldur’s Gate 3, Cyberpunk 2077,  Remnant 2, System Shok, Diablo 4, Hogwarts Legacy, Resident Evil 4, Age of Wonders 4, Warhammer 40, 000: Boltgun, Jagged Alliance 3, Far Cry 4, Call of Duty: Advanced Warfare, The Witcher 2, Crysis 3, Dead Space Remake, Atomic Hearts, Hogwarts Legacy. За мнозина от геймърите победител в спора за най-добрата игра на 2023г. е Baldur’s Gate 3.

2023 г. е толкова богата на видеоигри, че затруднява геймърите при избор и ги изправя пред спорове.

 

Подобни статии