Най-накрая приключи съдебният спор между Нигард и Бейкън

bank g740167407 1280

Спорът между двамата за споделена алея в затворен комплекс на Бахамските острови се води повече от десетилетие. Конфликтът включва инсцениран митинг на Ку Клукс Клан и предположение за поръчково убийство.

Кой е Питър Нигард? Той е финландско-канадски моден предприемач, който е смятан за един от най-богатите мъже в Канада. През 2021 нетната стойност на имуществото му е 900 милиона долара.

Кой е Луис Бейкън? Стартира на Уолстрийт като трейдър на суровини и валута и на 33-годишна възраст основава хеджфонд Moore Capital, като печели 19 милиарда долара на клиенти (през 2020 г. печели 70% за себе си и служителите си).

Спорът започва с твърденията на Нигард, че Бейкън преасфалтира пътя и това е довело до зловонни локви в неговия имот в Лифорд Кей. През годините към този спор Нигард прибавя още твърдения и обвинения и в крайна сметка финландско-канадският моден предприемач похарчва 15 милиона долара за кампанията срещу Бейкън. Според Нигард Бейкън е подпалвач и член на Ку Клукс Клан.

Най-накрая съдебният спор приключва с обезщетение за клевета в размер на 203 милиона долара срещу Нигард. Това е най-голямото обезщетение, определено от щатски съд в Ню Йорк.

 

Подобни статии